Kristályok tisztítása és feltöltése

Először is nézzük meg néhány mondatban, hogyan hatnak ránk az ásványok:

Az ásványok az általuk kisugárzott rezgésekkel, az auránkon keresztül hatnak. 
Ezért amikor egy kristály a közelünkben van, a szobába az íróasztalra tesszük vagy meditáció során a testünk köré helyezzük, akkor is hatással van ránk - az auránkon keresztül. 

Amikor pedig karkötőként vagy nyakláncként viseljük, az ásványok nem csupán az auránkon keresztül hatnak energiájukkal, hanem a bőrön át közvetlen hatást fejtenek ki ránk. 

A kristályok, ásványok segítenek a negatív érzéseinken úrrá lenni, csökkentik a stresszt, a befolyásolhatóságunkat és gondolatainkat magasabb frekvenciára hangolják. 
Egységesen hatnak Test – Lélek – Szellem szinteken.  

Hogyan tisztítsuk meg és töltsük fel ásványainkat?

Amikor vízzel lemossuk a köveket, megtisztítjuk őket. Az ásványokat egyszerűen, lazán a markunkba fogjuk és langyos folyó vízzel mossuk meg őket - érezni fogjuk a kő energiáját, tisztaságát. Fontos tudni, hogy ilyenkor nem (csak) a szennyeződéstől tisztítjuk a köveket, hanem energetikai tisztítást végzünk.

Az ásványokat használat előtt és után minden alkalommal meg kell tisztítani. Tehát Meditáció előtt és után, vagy amikor vásárolunk egy kristály karkötőt vagy más ékszert, marokkövet, stb minden esetben energetikailag tisztítsuk meg folyó víz alatt. 

A porózus kövekkel azonban óvatosan kell bánni, nem ajánlott vízzel érintkezniük hosszabb ideig. A porózus kövek közé tartozik többek között a Lapis lazuli, a Malachit, a Krizokolla, a Halit ( kősó ), a Türkiz, a Szelenit, stb.

Az ásványok megtisztítása után feltölthetjük őket a Nap energiája, a Hold energiája segítségével, vagy sóval, füstölővel, valamint Reikivel vagy egy másik kő energiájával is. 

A Nap energiájával való feltöltés kora reggel, vagy estefelé (Napfelkelte, Napnyugta) a legalkalmasabb, mert ha túl erős a sugárzás, az ellenkező hatás érvényesül, vagyis kiüríti a köveket. Bizonyos ásványokat csak a Nap energiájával töltjük fel, mint például a Fluorit.

A Hold energiájával való feltöltésnél fontos a Hold fázisa - az energia miatt, ugyanúgy, ahogyan a Nap esetében is. Tehát Újhold és/vagy Telihold idején nem kell mást tenned, csak helyezd el valahol az ablakod közelében éjszakára. A Hold energiái által könnyedén megszabadulnak a hátráltató, negatív energiáktól és feltöltődnek a kristályok.

Ha nem szeretnéd figyelni, hogy Telihold vagy Újhold van, akkor azt érdemes tudni, hogy csökkenő vagy növekvő fázisában jár éppen a Hold.
Csökkenő Hold fázisában az energiák belülről kifelé áramlanak, tehát az elengedést, a tisztítást, kiürítést támogatja.
Növekvő Hold fázisában az energiák kívülről befelé áramlanak, vagyis a növekedést, a feltöltődést, beépülést támogatja.

Sóval való feltöltésnél töltsünk tengeri sót egy üvegtálkába, és takarjuk le egy pamutkendővel. Erre a kendőre helyezzük az ásványunkat. Ennél a módszernél a só hatékonysága csökken, ugyanakkor biztonságos, és nem károsítja a követ. 

A sómécses és a sólámpa nem csupán szép dekoráció, hanem energetikailag is tisztítja a teret, amelyben elhelyezzük, és a meleg fokozza a só hatását is. Tedd a sómácses vagy sólámpa felületére az ásványokat és hagyd rajta legalább egy éjszakára - itt megint érezni fogod, hogy az ásványaid mikor tisztultak meg, töltődtek fel energetikailag. 

Füstölővel való feltöltésnél biztonságos helyen vásárolt tömjén, vagy szantál füstölőt használjunk. 

A Reikit tisztításra és feltöltésre is tudod használni.

Más ásványokkal való feltöltés során használhatod a Hegyikristály drúzát, a természetesen képződött csiszolatlan Ametisztet, és a csiszolt Hematitot is. 

Kérdés esetén fordulj hozzám bizalommal: üzenetben Facebook oldalam vagy emailben a Kapcsolat menüpontban.


Kép: Pinterest