Kristály karkötő hatásai

Amikor Kristály karkötőt viselünk, a bőrünkön keresztül közvetlen kapcsolatba kerülünk velük, ezáltal a kristályok nem csak az aurán keresztül hatnak energiájukkal, hanem a bőrön át közvetlen hatást fejtenek ki a testünkre is. 

Jobb és bal karunkon hat – hat energiacsatorna húzódik, ezek az úgynevezett meridiánok. 

A csuklón viselve a kristályok energiát közvetítenek a meridiánokon keresztül az egész szervezet felé. 

Tehát háromszoros hatásuknak köszönhetően - az aurán, bőrön és a meridiánokon át hatva – egyéni tulajdonságaikat és energiájukat szabadon áramoltatják, így gyógyító – harmonizáló hatásuk a testet, lelket és a szellemet egyaránt érintik. 

Amikor megkérdezik tőlem, hogy mit tanácsolok, melyik oldalon érdemes hordani a karkötőt, mindig azt válaszolom, hogy ezt érezni kell, nem eldönteni. Amikor a kezedben tartod a kristály karkötőt, és ráhangolódsz az energiáira, érzed, hogy melyik oldalon van a helye, ahol jó érzés a viselése. 

A karkötők testünknek azon az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket, ugyanakkor az agyunk kivétel ebben:
a jobb karon hordott karkötő a bal agyféltekére hat,
a bal karon hordott karkötő pedig a jobb agyfélteke működésére van hatással! 

A jobb agyfélteke elsősorban a látott dolgok felismerését és a térbeli eligazodást szolgálja.
– A jobb agyféltekénk reagál a testünkből jövő belső érzésekre, és itt
dolgozzuk fel a metakommunikációt.
– A jobb agyfélteke hiányos működése okozza az érzések, érzelmi állapotok kifejezésének képtelenségét, ezért a jobb agyféltekéhez szorosabban köthetők az érzelmi zavarok, így az érzelmi betegségek okai is. 

A bal agyféltekében található a beszéd, tehát a nyelv (nyelvek) megértésének és használatának képességét szolgáló terület – de egyénileg változó formában és mértékben.
– A bal agyfélteke felelős a logikus gondolkodásért, ezen kívül analizál, ítél, lineárisan érzékel, a részletekre helyezi a hangsúlyt, érzékeli a félelmet és az időt. 

Emlékeztetőül:
Jobb csukló - bal agyfélteke, bal csukló - jobb agyfélteke!  

Egy - egy kristály karkötőt érdemes hosszabb ideig viselni, ugyanakkor ebben is, mint mindig, hallgassunk a megérzéseinkre és a rendszeres tisztításukról sem szabad elfeledkeznünk!